Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev för att ha kvar stationen

Annons

Så skriver kommunalrådet Gunnar Magnusson, Eivor Sterner på företagarföreningen samt Christer Olsson och Yvonne Rud från köpmannaföreningarna i Vansbro och Järna till justitiedepartementet. Kommunen, företagarföreningen och köpmannaföreningarna protesterar på detta sätt mot planerna på att lägga ner polisstationen i Vansbro.

- Det är med stor oro vi tagit del av utredningsförslaget som får stora negativa konsekvenser för kommunen.

- Förslaget är förödande mot närpolisverksamheten som trots bristande resurser fungerar relativt bra.

Magnusson, Sterner, Olsson och Rud framhåller att polisstationen har ett mycket stort symbolvärde eftersom den på ett tydligt sätt markerar att det finns polisiära resurser på orten.

- Vi tror att kriminaliteten ökar om polisverksamheten försvinner.

- Den brottsförebyggande verksamheten försämras liksom tryggheten och servicen för kommunens invånare, för näringslivet och föreningslivet.

Representanterna för kommun, näringsliv och handel pekar slutligen på trafiksistuationen då Sälenturisterna passerar Vansbro.

- Här behövs en förstärkning av polisens resurser, avslutar de skrivelsen, som förutom till justitiedepartementet skickas till samtliga riksdagsledamöter från Dalarna och till länspolismästaren.

Moderate riksdagsmannen Rolf Gunnarsson nämner den här skrivelsen då han frågar justitieministern Thomas Bodström om denne avser att vidta åtgärder så att polisens resurser i bland annat Dalarna ökar.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons