Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredband en rättighet - även i Sörvik

Annons

Vad gör man för att ansluta Sörvik? Det hörs ingenting jag och har bara sett en (1) enda insändare i NLT, inte skriver tidningen något heller sedan man släppte nyheten om att det var problem. Är det helt stopp? Vad gör bredbandföretaget, Telia, kommunen?

Med rätta frågade Sörviksungdomar i sin insändare om en enda person kan stoppa projektet. Personen, en fastighetsinnehavare som satt sig på tvären då en för honom sällsynt småfågel setts i någon sällsynt videbuske. Båda sällsyntheterna lär det finnas gott om utanför berörda fastighet.

Telia borde avstå från att utnyttja situationen och i stället se till få nöjda och fler kunder, vilket kan ske när bredbandet är tillgängligt.

Undrar också hur bredbandsföretaget planerat. Det har ju lagt många mil kabel runt Ludvika under 2004. När det skall anslutas så har man inte alla detaljer klara, som detta med Telia i Sörvik.

Utan bredband i Sörvik blir det också svårare för alla husägare som eventuellt vill sälja sitt hus. Alla vill ha möjligheten till bredband som redan nu är bland det första husköpare frågar efter. Bredband är en rätt och ett krav för alla!

Detta blir ännu viktigare för varje år som går. Hemdatorn är för de flesta den stora länken mellan hemmet och världen som berör alla familjemedlemmar.

Kommun, Telia och bredbandsföretaget; fastighetsinnehavare med pippi i busken är ingen lösning. Gör något åt saken i stället. Bredband krävs nu!

FÖRBANNAD UTAN BREDBAND

Mer läsning

Annons