Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brasor, fyrverkerier och engagemang

Annons

Många vuxna deltog i valborgsmässoaftonens föräldravandring vid Strandbackens folkpark.

- Vi är glada över föräldraengagemanget, som är betydelsefullt för ordningen i och utanför parken, säger Johan Eriksson i folkparksledningen.

Valborg firades traditionellt i mängder av byar runt om i Gagnefs kommun.

Drygt 500 personer deltog i firandet vid Strandbackens folkpark, där DJ Double Star och HK Power stod för musiken. Utöver de vuxna som deltog i föräldravandringen fanns föräldrar i parkens kiosker samt i entrén.

Föräldraföreningen Gnistan, Strandbackens folkpark, socialtjänsten och Mockfjärdsskolan arrangerade en föräldravandring, som inleddes vid fritidsgården Tippen.

Uppskattningsvis 500 personer deltog i festligheterna vid minnesstugan på Solsheden, där Gagnefs manskör sjöng under ledning av Sven Olof Lindström. Kyrkoherde John Sund vårtalade och ett stort fyrverkeri avfyrades. En insamling gjordes till nästa års fyrverkeri.

Manskören, som arrangerar firandet vid minnesstugan, hann under helgen också med att sjunga vid Tjärnsjögården och Älvudden.

Ett 100-tal personer kom till gammelgården i Lindbyn, där Ulla Lindblad-Ossendorf hälsade välkommen och inbjöd publiken till att bilda valborgsmässokör. Christer Gruhs vårtalade, varefter firandet fortsatte med kaffesamkväm inne i gammelgården.

I Bäsna inleddes firandet med en tipspromenad, som vanns av Tomas Skymning. I barntävlingen delades segern av Jonathan Uhr, Amanda Bäckebo och Jakob Bäckebo.

IK Segroarrangemanget fortsatte sedan vid ångsbåtsbryggan med braständning och avfyrande av ett fint fyrverkeri.

Vid Rispers udde i Dala-Floda hade ett 100-tal personer samlats. Malte Enmalm vårtalade och vårsånger sjöngs av Floda sång- och musikförening, som tidigare under dagen gästat och sjungit för de boende vid Törnholn.

Kören, som leds av Maj-Karin Arnberg, sjöng också vid Fänforsens rastplats, där Björbo intresseförenings sekreterare Inge Kvist vårtalade. De omkring 150 besökarna kunde också njuta av ett fyrverkeri.

Ett stort fyrverkeri avfyrades även under lördagskvällens festligheter i Forsgärdet.

Ett 100-tal personer hade kommit till festplatsen vid älvstranden.

Mer läsning

Annons