Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandmän drog hem segern

Annons

Årets dragkamp under Öppna Leksand dagarna blev en folkfest i Sparbanksparken i går eftermiddag.

Kommunalrådet Bo Pettersson hälsade den blandade publiken av turister och ortsbor med att framtiden finns i Leksand där alla försöker att dra åt samma håll.

Kommunalrådet hade dock en liten brasklapp i fickan.

- Men i dag är det inte så. Lagen ska kämpa mot varandra.

Sju lag plus ett publiklag stod redo att dra i tågvirket. Socialdemokraterna, som ställde upp med ett lag förra året, var inte med i år. De satt kanske hemma och filade på höstens valtal?

I första matchen stod centern och kristdemokraterna på var sin sida. Centerns gubbar hade tröjor som det stod " Maud " på och gula skärmmössor. Kristdemokraterna, som var det yngsta laget, hade handskar.

Och matchen blev jämn. Men centern, som är Leksands starkaste parti, vann till slut, fast de hade uppförsbacke. I andra matchen vann Leksands superstars lätt över Leksands IF. Hoppas nu inte att detta är ett dåligt omen inför hösten?

Trots att Leksands sparbank hade den enda kvinnliga deltagaren i laget åkte banken på däng. Som ett börsras föll de för räddningstjänstens morske män, som med sina dräkter och tuber på ryggarna liknade figurer från Starwarsfilmerna. Företagarföreningen lyckades med en hoppande stil, typ små grodorna, spöa publiklaget, som kämpade tappert.

Trots att centern hade bondpojkarna Daniels och Björk, orkade inte partiet hålla emot superstars, som drog centern ner i gräset.

Vann gjorde räddningstjänsten över Leksands superstars med företagarföreningen på tredje plats. En revanschvinst alltså.

- Det såg väl fint ut. Det syns vad vi hållit på med i vinter och under våren, sade en nöjd och glad Mats Brolin

Möjligen hade räddningstjänsten en liten fördel av de betydligt tyngre räddningsdräkterna?

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons