Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandkåren blir kvar

Annons

-Vi borgerliga och bopartiet ville tidigarelägga 400 000 kronor så att Grängesberg åtminstone skulle få behålla någon form av brandvärn.

- När vi satte oss för att behandla budgeten kunde vi konstatera att socialdemokraterna går oss till mötes - med råge.

- Beslutet i kommunstyrelsen innebär att räddningsnämnden tillförs 1,5 miljoner kronor och därmed kan brandkåren i Grängesberg behållas.

Det berättar Bengt Andersson (m), som i går kväll kom till NLT:s redaktion tillsammans med Carl-David Dahlman (kd), Kurt Josefsson (bop), Mauritz Bropetters (c) och Kjell Carrander (fp).

Det var en mycket nöjd kvintett som kunde meddela att brandkåren är räddad.

- Socialdemokraterna har lyssnat på oss och så har man tagit intryck av allt som skrivits på NLT:s insändarsida, säger Kurt Josefsson.

Beslutet i kommunstyrelsen innebär att brandkåren blir kvar i nuvarande lokaler minst ett år till. De borgerliga förutsätter dock att det inte blir några ingrepp i Grängesberg de närmaste åren.

- Beslutet måste gälla för några år framåt så att de i Grängesberg får arbetsro. De vore förödande för både verksamheten och möjligheterna att rekrytera nya brandmän om detta ska tas upp till ny diskussion nästa år, betonar Bropetters och Carrander.

Kurt Josefsson noterar att kommunen även fortsättningsvis kommer att ha en räddningstjänst att skryta med.

- Vi har i dag en räddningstjänst med utomordentlig kvalité på såväl fordon som personal. Vi är synnerligen välutrustade på räddningssidan.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons