Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branddrabbade sjubarnsfamiljen saknar fortfarande ett hem

Annons

Det var den 28 oktober som det Göthbergska hemmanet totalförstördes i samband med en våldsam eldsvåda.

Frun i huset och två av barnen var hemma vid tillfället men lyckades rädda sig ut ur det brinnande huset. Det gjorde även husets fyra katter.

Sedan dess har familjemedlemmarna vistats hos släktingar i trakten men alla nio personerna kan inte bo tillsammans.

- Vi är fortfarande en splittrad familj, säger Katja Göthberg lågmält när tidningen kontaktar de drabbade för att följa upp hur de har lyckats när det gäller bostadsfrågan.

- Det går inte alls. Nu har vi ringt runt till varenda mäklare i trakten om att tillfälligt få hyra något hus som är till salu. Vi har sagt att vi är beredda att trycka in oss i ett mindre hus med bara fyra rum men det finns inte ens ett sådant som är tomt, berättar hon vidare.

Ett problem i problemet är nämligen att säljarna oftast bor kvar i sina hus i avvaktan på att de ska byta ägare. Något rymligt hus som står tomt har inte gått att uppbringa.

Därmed framstår en lägenhet som enda alternativet men i Söderbärke finns enligt uppgift bara treor lediga. Nio personer i en sådan skulle innebära svår trångboddhet.

- Men i Smedjebacken ska det finnas lediga fyrarummare så det blir väl sista alternativet. Men hellre det än att bo som vi gör nu, slutar Göthberg.

För övrigt kan hon meddela att de har lyckats bättre när det gäller familjens får.

De har nämligen tagits omhand av en djurlös gårdsägare i trakten av Ludvika.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons