Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandbomber kastades mot Ludvika polisstation

Annons

Det var en kvinna, som råkade bli vittne till händelsen, som slog larm. Räddningstjänsten dirigerade snabbt ut en styrka till platsen. Några Ludvikapoliser fanns inte i tjänst vid tillfället vilket innebar att poliser från Borlänge fick lov rycka in.

- Från början skickade vi två patruller med fem man från polisen i Borlänge. Men vid en kontakt med räddningsledaren berättade han att de redan hade släckt ned så den ena bilen återkallades, säger Karl-Owe Westman, vakthavande befäl på Dalapolisen.

- Anmälaren uppgav att det handlade om brandbomber. Att det var två fick vi bekräftat i ett senare skede.

Ett större område framför polishusets långsida mot Engelbrektsgatan spärrades av. Tidningens medarbetare kunde dock inte se några som helst spår efter den nattliga attacken. De lokala poliserna blev inte det minsta skärrade när de kom till jobbet på måndagsmorgonen.

- Jag trodde först att det var risk för isras från taket så att det var därför de hade spärrat av, säger utredningschefen på krim, inspektör Uno Hane.

Han tror inte heller att händelsen kommer att riva upp några större känslor bland kollegerna. Ludvikapoliserna är nämligen inte så lättskrämda...

- En tegelvägg och några sura, våta buskar lär väl inte kunna brinna, slutar kriminalinspektören.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons