Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand utbröt i pizzaugn

Annons

En kraftig brand utbröt i en stenugn på Procordia strax före klockan 18 i går kväll.

Rester från pizzabakningen hade fattat eld och stora lågor slog ut ur ugnen och upp emot taket. Merparten av personalen utrymmde lokalen, medan några lyckades dämpa elden med handbrandsläckare.

Då brandkåren kom till platsen återstod några småbränder i ugnen. Brandmännen hade ändå flera timmars arbete med att släcka bränder i det ventilationsrör som utgick från ugnen. Det brann på flera ställen i ventilationen.

37-åring åtalas

för rattfylleri

VANSBRO. Den 4 augusti 2002 stoppades en 37-åring på Industrigatan, misstänkt för rattfylleri. Alkoholprovet visade på 1,96 promille.

Snö, salt och sand

VANSBRO. PEAB som ska sköta driften och underhållet av vägarna inom Nås driftområde får tillstånd att tippa snö vid parkeringen intill parkhallen i Vansbro och i ett gammalt grustag vid Skifsforsen samt på gamla soptippen vid Bantjärn i Järna.

Vid Dala-Järna såg får PEAB tillstånd att ha upplag för salt och saltblandad sand.

Företag får böta

för sen rapport

VANSBRO. Libra och Westlings lämnade inte in rapporter om kontroll av kyl- och frysanläggningar i tid. För detta får de betala 5 000 kronor vardera i miljösanktionsavgift till Naturvårdsverket. Miljö- och byggnadsnämnden lämnar ärendet vidare till åklagare som ska pröva om företagen brutit mot miljöbalken.

Bygglov beviljas

för utställningslokal

SÅGEN. Bystugeföreningen har fått byggnadslov för en 100 kvadratmeter stor utställningshall i timmer. Stommen ska timras av Snöå skogsarbetarby. Bystugeföreningen ville ha svart plåttak men miljö- och byggnadsnämnden anser att det ska vara röd tegelliknande plåt.

Mer läsning

Annons