Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i husvagn

Annons

På fredagsmorgonen utbröt en brand i en husvagn på Lindesnäs camping. Vagnen fick stora skador men tack vare ett raskt ingripande från campinggäster hindrades branden från att sprida sig.

Boende på campingen märkte hur rök vällde ut från en husvagn som stod uppställd i utkanten av campingen. Räddningstjänst var på plats samtidigt med ambulans och polis. De kunde konstatera att ingen person befunnit sig i husvagnen när branden började.

-När vi kom på plats var branden redan släckt, vi behövde inte använda någon släckutrustning, säger räddningsledaren Peter Qvarnström från räddningstjänsten i Järna.

Han vill berömma de campinggäster som raskt agerade för att hindra branden från att förvärras. Risken vid en husvagnsbrand är annars att vagnens gasoltuber kan explodera.

-Det fanns två gasoltuber i vagnen men då hade plockats bort när vi kom till platsen, säger Peter Qvarnström.

Troligtvis var det vagnens elsystem, en solcellspanel och ett batteri, som hade orsakat branden. Detta var första gången som en brand inträffade på campingen i Lindesnäs. Peter Qvarnström anser att campingen har ett bra skydd för den här typen av olyckor.

- Det är en väldigt välordnad camping som helt och hållet följer våra regler, säger Peter Qvarnström.

Campingpersonalen vill också påpeka hur viktigt det är att husvagnar inte står för nära varandra om en brand skulle inträffa.

- Ibland kan campare tycka att vi är petiga som ber dem att flytta sina vagnar, men det är jätteviktigt för säkerheten att hålla avståndet mellan vagnarna, säger en av de ansvariga för Lindesnäs camping.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons