Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i gammal fabrik

Annons

Räddningstjänsten i Furudal släckte elden.

Hedlunds Timber AB äger huset som försvagades kraftigt efter branden. Enligt polisen kan det finnas rasrisk i byggnaden.

Bilinbrott

RÄTTVIK. En väska med bland annat mobiltelefon och plånbok stals ur en bil som stod parkerad på Konsumparkeringen i Rättvik på onsdagen.

Vägg nedklottrad

RÄTTVIK. Natten till torsdagen har någon eller några klottrat ett sex meter långt och två meter brett klotter på baksidan av RP-Bils lokal intill järnvägen.

Mittmissionsdag

RÄTTVIK. I söndags hade Mellansvenska missionskyrkan en mittmissionsdag, en dag då alla kollekter går till distriktets arbete kombinerat med att pastorerna har predikstolsbyte. Församlingens pastor gästade Malung och församlingen i Rättvik tog emot pastor Lage Jennervall från Bollnäs.

Erik Sjöberg var mötesledare och Sture Svensson sångsolist. Pastor Lagevall predikade över Joh: 16 och talade om bönens betydelse.

Sångarbröderna sjöng till ackompanjemang av Kjell Jonsson. Britta Uddgård spelade orgel.

Gosskörfestival

firar tio år

RÄTTVIK. Gosskörfestivalen i Rättvik firar tioårsjubileum i år. Under Kristi himmelfärdshelgen deltar cirka 300 pojkar i 21 gosskörer för i festivalen på stiftsgården i Rättvik.

Svenska kyrkans gosskörförening, Sveriges kyrkosångsförbund, Västerås stift och stiftsgården i Rättvik arrangerar festivalen och i arrangemanget ingår också konserter både i Falun och Rättvik.

Resultat

korpenfotboll

RÄTTVIK. Veckans spelade matcher: Café Börjes-Salpang 5-3. Torpedo V-Down Town 3-4.

Kommande veckans matcher: Måndag 2 juni. 18.30 Berguven-Café Börjes. Loosers-Torpedo V.

Onsdag 4 juni, 18.30 Salpang-Samba United. 19.15 Down Town-P40.

Torsdag 5 juni, 18.30 Café Börjes-Loosers. 19.15 Berguven-Torpedo V.

Mer läsning

Annons