Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråkig skolavslutning

Annons

Ändå betecknar ungdosmsamordnaren i Mora, Åke Nyström, firandet av årets skolavslutning som relativt lugnt jämfört med andra år. Hundratalet ungdomar fanns på plats. De hade sällskap av närmare 50-talet vuxna personer både med föräldrar och personal från den lokala sociala fältgruppen i Mora.

Redan vid 21.30-tiden började boende i närområdet ringa in till polisen och klaga på att det var stökigt. Även föräldrar i den ditkallade föräldragruppen ringde polisen.

Vi midnatt kom signaler om att en grupp med äldre ungdomar var på väg för att bråka och strax efter midnatt larmades polisen om att det förekom slagsmål med fjäderbatonger mellan två ungdomsgäng. Först vid halvtvå tiden på natten anlände polisen. Anledningen var ett större bråk på ett ungdomshem i Orsa låste polisens resurser i fyra timmar under natten.

Under fredagskvällen åkte en förälder upp med sin 16-åriga dotter till Mora lasarett. Hon hade blivit kraftig berusad under det spontana firandet i Kråkberg och blodprov visade på att hon hade 1,6 promille i kroppen. Under natten misshandlades en person i ett annat sällskap som passerade platsen. En yngling känd av polisen hade hoppat på den förbipasserande personen och slagit honom i ansiktet utan förvarning. Den skadade fick en kraftig blånad över ögat och en tand lossnade. Dessutom anmälde en 20-årig Morayngling på söndagen att han blivit misshandlad under fredagskvällen i Kråkberg. Han hade fått ta emot flera sparkar och slag samt fick uppsöka Mora lasarett för att bland annat sy ihop ett av såren. Enligt polisen finns det vittnen till båda misshandelsfallen och båda gäriningsmännen är kända av polisen och ska höras senare.

Mer läsning

Annons