Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråkig dansvecka

Annons

Det har för ovanlighetens skull varit rätt mycket för polisen att göra under dansveckan. Värsta incidenten inträffade natten mot lördag när länsförstärkningens piketbuss kallades till Orrskogen.

Det uppstod fler små gruff av varierande allvarlighetsgrad under kvällen. Bland annat ska enligt uppgift två ynglingar från Venjan slagits ner av en kvartett som uppgavs komma från Värmland.

Vidare greps en person misstänkt för olaga vapeninnehav och brott mot knivlagen. Utöver kniven hade han också tårgassprej i sin arsenal. Han togs till fyllefinkan, där han fick sova ruset av sig. På morgonen släpptes han efter förhör.

En berusad värmlänning som bråkat med vakterna fick också sova ruset av sig hos polisen. Även han släpptes på morgon i ett mer sobert tillstånd. Han lär dock ha efterräkningar att vänta för våldsamt motstånd.

Polisen rapporterar också om stökiga fester i ett par lägenheter, där grannar störts. Rattfylleri, hot om självmord och flera kontroller av fordon där passagerare färdats på ett farligt sätt.

Dessutom upptäcktes ett inbrott på Skeret. Inbrottet har troligen skett samtidigt som inbrottsvågen för en tid sedan men upptäcktes först nu. Det är oklart om något stulits.

Dessutom kan flera anmälningar om misshandel och ett antal omhändertaganden för fylleri också räknas in under veckan.

- Vår uppfattning är att det varit betydligt stökigare än vanligt. Det har inte varit några större saker, men vi har haft mycket mer att åtgärda än vi brukar under dansveckan, säger Malungspolisen Göran Tenn.

Tilläggas bör att det inte är den reguljära danspubliken som varit inblandad i händelserna utan företrädesvis tillresta och andra som kommit mer för den stora tillställningen som sådan mer än själva dansen.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons