Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brakförlust för Orrskogen

Annons

Det framgår av den redovisning som folkparken gjort till kommunstyrelsen. Kommunen har tidigare fått kännedom om parkens ekonomiska problem och så sent som för en vecka sedan beviljade kommunfullmäktige ett akutbidrag med 300 000 kronor till parken för att täcka Skinnarspelets förluster, och därmed rädda parken undan konkurs.

Nu har parkens ledning kommit in med en kompletterande ansökan för årets underskott. Där redovisas att förlusten kommer att uppgå till 963 000 kronor. Därav har Skinnarspelet gjort ett underskott med 452 000 kronor, fastighetens drift har kostat 355 000 kronor för mycket och nödvändiga investeringar har gjorts med 156 000 kronor.

Det behövs således ytterligare 663 000 kronor för parken.

Driftkostnaderna tenderar att öka eftersom underhåll och reparationer varit eftersatta. Mer investeringar skulle också behövas för att göra parken attraktiv.

Med kommunens driftstöd inräknat är parkens underskott nu 1,6 miljoner kronor om året. Eller omräknat nästan 4 500 kronor om dygnet - året runt.

Kommunstyrelsens arbetsutskott begär nu kompletterande upplysningar från parkstyrelsen. Man vill veta dels vilka fakturor som är obetalade och dels vilka utgifter som förväntas under återstoden av året. Sedan kan man ta ställning till om, och i så fall hur mycket, kommunen kan gå in med ytterligare ekonomiskt stöd.

Det finns sedan tidigare krav på att ägarförhållandena kring folkparken ska klarläggas så att alla ägarna ska ta sitt ansvar för parkens ekonomi.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons