Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk om skolpengar

Annons

- Det är inte riktigt att satsa pengar på en frivillig aktivitet som musikskolan när vi har elever som knappt kan läsa och skriva. Många elever tvingas gå Individuella programmet, IV, på gymnasiet för att de saknar rätt grundkunskap.

- Skolan behöver mer resurser och då är det fel att satsa på en kulturskola med musik och dans. Musikskolan är frivillig och skulle hellre plockas ur BUN och istället läggas under kulturnämnden, säger Tommy Andersson.

Den nya majoriteten i Säters kommun, med folkpartiet som vågmästare, vill bygga upp "kulturskolan" genom att bland annat satsa 430 000 kronor och överföra den befintliga dramapedagogtjänsten till musikskolan . Man vill också på sikt tillföra "kulturskolan" kompetens på det dansanta området.

På detta förslag yrkade Tommy Andersson på avslag och reserverade sig mot majoritetsbeslutet i barn- och utbildningsnämnden.

Socialdemokraterna med Abbe Ronsten i spetsen menar att en samling av musik-, dans-, och dramapedagoger i samma organisation ger fördelar och samordningsvinster som i sin tur leder till utveckling och förnyelse av skolan.

- Samordningsvinsten motsvarar en extra tjänst i organisationen, säger Abbe Ronsten och betonar att kulturskolan dessutom ger skolan en attraktiv kulturprofil som är positiv för hela kommunen.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons