Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk om parkeringsplats

Annons

Anders Andersson tillhör Morastrands servicepersonal som ser till att kommunens gator och torg är fria från skräp.

- Tyvärr är den här parkeringytan privatägd och ägaren vill inte ha våra tjänster. Därför är det oftast skräpigt här och det ser inte bra ut med tanke på det centrala läge parkeringsytan har, säger Anders Andersson.

Han pekar även på ogräset som får härja fritt bland staket och byggnader. En sandhög ligger kvar efter vinterväghållningen och tar upp utrymme för en hel parkeringsruta.

- Jag låser upp den offentliga toaletten som står på parkeringsytan, men i övrigt ska vi inte göra någonting mera här, säger Anders Andersson.

Rolf Mossbäck slår ifrån sig kritiken och säger att p-ytan städades av annan personal så sent som torsdag-fredag i förra veckan.

- Det är omöjligt att kontinuerligt plocka upp varje p-biljett eller bankomatkvitto folk slänger, men visst ser jag till att det här området blir städat kontinuerligt, hävdar Mossbäck.

När det gäller den påtalade sandhögen säger Mossbäck att det är Morastrands skyldighet att frakta bort den.

- Givetvis är det så eftersom Morastrand sköter plogning och sandning på ytan.

- Det är precis samma förhållande med ogräs som växer runt toalettbyggnaden. Enligt avtal med Morastrand ska bolagets personal ansvara för skötseln både i och utanför byggnaden. Det uppfyller man tydligen inte.

- Jag tycker man i stället borde nämna något positivt, exempelvis att jag bekostar blomsterarrangemangen runt Nordea (banken) för tusentals kronor.

I samband med invigningen av Trädgårdsvillan i lördags påtalade Lennart Thorslund, Morastrands intresseförening, att barbariet firar triumfer på grannfastigheten som ägs av Rolf Mossbäck.

En stor grusyta i centrala Mora.

- Jag har byggrätt på den här tomten och kommer inom kort att träffa företrädare för kommunen för att diskutera ett nybygge. Ska man bygga på tomten asfalterar man inte först, säger Mossbäck.

Men det har varit en grusyta ganska länge ?

- Jag hinner inte vara överallt, men nu är ett bygge nära förestående. Det blir ett hus på 200 kvadratmeter i två plan.

Kontor eller bostäder ?

- Det är inte helt bestämt ännu, summerar Rolf Mossbäck.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons