Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brages matmor fyller 75 år

Annons

När Märta Hagman dagen före varje match lagar mat åt IK Brages A-lag lägger hon ner all sitt kunnande och massor av känsla i matlagningen.

Märta är nämligen en sann Bragesupporter som älskar sitt lag och sina spelare. Ambitionen är alltid att servera laget riktigt god mat.

- Dom spelar inte alltid bättre för det, är Märtas skämtsamma kommentar.

Märta är född i Hedemora och var under ett 30-tal år bosatt i Gävle. I många år arbetade Märta som första säljare på EPA i Gävle. Då hon 1978 blev änka började Märta Hagman fundera på att flytta tillbaka till Dalarna.

Beslutet blev lätt att fatta sedan Märta träffat och blivit sambo med Christer Backman, typograf på Borlänge Tidning. Märta hade tröttnat på affärslivet och valde att, med Borlänge kommun som arbetsgivare, bli städare.

Parets fritid har under åren främst kretsat kring fotboll och IK Brage, det lag som kommit att engagera Märta och Christer. De åker ofta runt på Brages matcher och följer troget sitt lag i med och motgång.

Märta är främst och starkt engagerad som matmor.

- Det är 23 år jag lagat mat och bakat. Fortfarande är det lika roligt. Jag är också ansvarig för kaffekiosken på Domnarvsvallen, berättar Märta Hagman.

Inför födelsedagen kan Märta lämna ett rakt besked till sina matgäster i IK Brage:

- Jag har inga planerar på att sluta med matlagningen, lyder Märtas besked. Med tillägget att hon inte tänker ha något storstilat firande.

- Men kaffe tänker jag bjuda på om någon vill komma, avslutar Märta. Därmed glädjande alla beundrare av hennes bakkonst.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons