Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage ä lage, eller

Annons

Herr ordförande i Brage går ut offentligt och meddelar att någon kris i Brage är det inte tal om. Detta är nog en uppfattning som han är ganska ensam om att ha. Laget i våra hjärtan ser ut att åka rutschkana ned tillbaka till division två. Tränaren klagar över en tunn trupp och med-delar att man gör så gott man kan.

Vad har man då gjort? Jo man börjar med att göra sig av med förra årets nyttigaste spelare närmare bestämt Anders Sjöö. Skulle inte hans kantspel kunnat tillföra laget något under inne-varande säsong?

Nästa spelare man gör sig av med är Colo Halit, en av de mest lovande talangerna som kommit fram under senare år. Skulle en sådan talang inte fått chansen att spela in sig i laget under fjolårssäsongen?

Som supporter svarar man naturligtvis ja på den frågan.

Brageledningen var tydligen av en annan uppfattning där det räckte att ge nämnde spelare 5-10 minuters spel i någon enstaka match.

När man sedan under inne-varande säsong skickar iväg en målskytt av rang, nämligen Mounir Tajion, är skandalen fullbordad. Även om den officiella förklaringen var det civila arbetet finns det ingen bland supportrarna som köper den förklaringen.

Ett antal talanger släpptes till Falu BS, varför behöll man inte dessa spelare? Sen ska man inför varje match behöva läsa att man inte kan fylla avbytarbänken när man gjort sig av med spelare som säkert kunnat vara med och konkurrera om en plats i laget.

I de senaste matcherna mot Boden och Öster utstrålar spel-arna en håglöshet och upp-givenhet som man aldrig sett maken till. Självklart infinner sig frågan hur det egentligen står till i föreningen.

Det kanske är dags för lite självrannsakan i Brageledningen. Det är många som är av uppfattningen att det är där som det behöver förändras. In med folk på ledande positioner som har ett stort Bragehjärta och ett gott anseende ute i distriktet, per- soner som är positiva och på-drivande och kan skapa en positiv image kring klubben. Dessa personer finns och skulle säkert ställa upp bara man fick en förfrågan.

Förändringar behövs och de behövs nu! Sätt föreningens bästa främst.

En supporter som snart gett upp

Mer läsning

Annons