Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brädor fixar vite

Annons

Röda kvarn är en kulturbyggnad menar många och invändigt är det en mycket spännande lokal som vittnar om den svenska biografhistorien.

Men lokalen är också sliten. I Särna finns det åsikter om att det bästa vore att riva den, men det finns också stöd för ägarfamiljen och den stiftelse som bildats för att renovera lokalen.

Särnalistan har uttalat sitt stöd för en satsning med närmare en miljon kronor i kommunalt anslag till en upprustning av lokalen, det medan andra menar att det bästa vore att den revs.

Byggnadsnämnden har vid flera tillfällen krävt att lokalen ska snyggas upp eller rivas och viten har satts, men just ingenting har hänt.

- Det som skett är att en åtgärdsplan beviljats och att åtgärder också inletts. Om det räcker för att byggnadsnämnden ska acceptera det som skett återstår att se när ärendet kommer upp på nästa möte, säger stadsarkitekt Tomas Almgren.

Det som Almgren syftar på är att bland annat två bräder bytts ut på gaveln på biografen.

Onekligen har ägarfamiljen gjort åtgärder, men frågan är vad som krävs för att den åtgärdsplan som finns ska anses vara uppfylld och viten ej ska dömas ut. Det får nu byggnadsnämnden ta ställning till.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons