Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra resultat för Ostnor - trots stenhård konkurrens från lågprisländer

Annons

Det går fortfarande bra för Ostnor, trots hotet från lågprisländernas krantillverkare.

- Vi har haft en volymökning på tio procent under 2004 och ett kraftigt förbättrat rörelseresultat med 25 procent, jämfört med året innan, berättade Ostnors koncernchef, Lars-Göran Peterson som nyss hemkommen från en branschmässa i Frankfurt, talade över temat "Ostnor i mitt hjärta" i samband med fredagens frukost-arena i Andreasgården.

Det talas i dag om att en halv miljon industrijobb kan komma att försvinna från Sverige och flyttas till länder med billigare arbetskraft. Hur går det för Ostnor, där FM Mattsson och Mora Armatur ingår?

- Det blir spännande, utmanande och tufft. En omdaning av industrin pågår i hela världen och vi är inte skyddade från det i Mora. Det gäller att ha bra ekonomi för att kunna stå emot i framtiden. Just nu ser det bra ut och vi har bra ekonomi för att satsa framåt, sade Lars-Göran Peterson.

Han redogjorde för de senaste årens process med att slå ihop två konkurrerande produktionsenheter, FM Mattsson och Mora Armatur, till en enda. Hela den omfattande processen väntas vara genomförd vid halvårsskiftet 2006. Från och med maj i år får koncernen ett helt nytt, gemensamt affärssystem/verksamhetssystem efter att ha haft två olika system, ett för FMM och ett för MA.

- Det har varit en process att minimera kostnaderna och maximera resultatet.

Stora pengar, 30 miljoner kronor, satsas på forskning och utveckling av produkterna.

Mer läsning

Annons