Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra om Hultqvist ställer upp!

Annons

Nu påstår Du emellertid i en debattartikel den 25 juli att anledningen till att väg 70 i Älvdalen inte finns med vid fördelningen av pengarna i LTP- länstrafikplaneringen - är att: "Att ansvaret för bärighet, breddning och rekonstruktion av riksväg 70 ovanför Mora ligger på Vägverket."

Enligt min logik är Vägverket ansvarig för alla vägar i Sverige utom enskilda vägar! Det duger inte att komma med den bortförklaringen till ditt uttalande i Dalademokraten den 27 juni: "Mer pengar behövs alltid. Men det här är det vi har att planera efter, säger Peter Hultqvist ,och konstaterar att norra Dalarna med Älvdalen och Idre inte ryms i planeringen."

Ditt uttalande den 27/6 är upphov till debatten, där du nu tar till alla dimridåer du kan för att klara skinnet. Säg sanningen i stället för anklaga mig för att inte begripa och inte arbeta konstruktivt. Lobbyism och köpslående är inte min modell i varje fall!

Du vet också att Vägverket skickat ut ett förslag på remiss till kommunerna där det framgår hur Vägverket vill använda sina bärighetspengar till 2015. Där finns inte väg 70 i Älvdalen med som bekant. Älvdalens kommun finns inte heller med överhuvudtaget i LTP-planen, som Region Dalarna beslutat om.

Region Dalarna hade självklar kunnat prioritera upprustning av väg 70 etappen Hållstugan - Särna i LTP-planen, men andra vägar prioriterades trots att alla visste att den sträckan inte heller skulle få några "bärighetspengar" från Vägverket. Du och Region Dalarna har inte, vad jag kunnat se, gjort någon framställning till staten om att Vägverket måste satsa även på andra viktiga och prioriterade objekt, som kräver breddning och rekonstruktion. Inte bara ökad bärighet även om detta är synnerligen angeläget att minska på antalet vägar som måste stängas tidvis under året.

Ditt uttalande den 27/6 bekräftar mitt resonemang. Pengarna räckte inte ända upp till Älvdalen, så i efterhand har Du börjat nysta i andra trådar och skylla på Vägverkets ansvar. Var finns din logik?

Vi kan konstatera att vi är överens om att staten trots skryt om stora satsningar på den så kallade infrastrukturen anslår för litet pengar till Dalarna för upprustning av vägnätet. I varje fall kommer pengarna inte att räcka till Älvdalen, Särna och Idre de närmaste 12 åren trots allt lobbyarbete om Du får bestämma!

ARNE BOGGHED

Mer läsning

Annons