Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra ledare är viktigt

Annons

Svar till Kristina Andersson, den 4 november.

Jobba i hemtjänsten är egentligen trevligt, men... var ett debattinlägg vi kunde läsa i torsdagens tidning.

Vi har fått ta del av många insändare den senaste tiden som uttryckt oro för framtiden . Det är befogat om de styrande inte tar sitt ansvar för en bra utökad hemtjänst som lovats i stället för de särskilda boenden som nu läggs ner.

När så många ska ha ett eget boende med hemtjänst så måste det satsas stort på personalen så att det blir "fint" att jobba här. Att arbeta bland äldre är ett av de vikt-igaste yrken som finns och det behövs kunskap, empati och fantasi.

När nu PPS (projekt och personlig service) ska genomföras i hela kommunen måste biståndsbedömningen bli mera generös med mer tid hos de äldre. Vi vill inte ha hemtjänstpersonal som rusar in i lägenheten och lika fort rusar ut igen.

Hemtjänsten måste ha bra ledare som kan inspirera och motivera sin personal att med kunskap, fantasi och glädje arbeta hos de äldre.

För att de äldre inte ska bli så isolerade i sina lägenheter och sitta i sin ensamhet och äta mat kan arbetsgruppen inspirera till att de som bor intill varandra dukar fint och äter tillsammans ibland.

Dessutom måste det finnas ytterligare någon träffpunkt som Britsarvsgården som kan erbjuda samvaro, underhållning med mera.

Det kommer att sparas på vår gemensamma kaka av hemtjänst eftersom hemtjänsten är mycket billigare än en plats på särskilt boende. Pengar för en hemtjänst med kvalité måste alltså finnas .

INGRID (M)

Mer läsning

Annons