Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra kommunikationer önskas

Annons

I enkätens presentation skriver man att det är "ingen annan än kommunmedborgarna själv som kan utveckla kommunen, att det är vi i vår kommun, entreprenörer, folkrörelser, lokala utvecklinggrupper och enskilda innevånare som måste utveckla våra idéer".

Kommunen har fått in 440 svar, familj eller grupp räknas som ett svar, som motsvarar tolv procent av befolkningen. I Björbo svarade 36 stycken, Bäsna 29 , Dala-Floda 52, Djurmo 29, Djurås 96, Gagnef 78, Mockfjärd 108 och i Sifferbo 12 stycken.

Om man tittar på alla svar så kan man säga att den viktigaste frågan är bättre kommunikationer, därefter bättre vägar och trafiksäkerhet.

Skola- ,barnomsorg samt sjuk och äldrevård plus arbetstillfällen och miljö är också viktiga frågor enligt enkäten, den nämner också högre kvalitet och specialinriktad skola som kan göra Gagnef kommun mer attraktiv för att fler ska flytta hit.

Att våga satsa på "nya" saker som kostar mycket pengar är nog nödvändigt för kommunen. Det gäller även utvecklingen av turismen och ett bra boende för de resande, samt kulturen - exempelvis ett nytt kultur & bibliotekshus och en ny sport och simhall.

Man säger också i enkäten att det är viktigt att få ett bättre stöd till kommunens företagare som skapar arbetstillfällen.

Bland de som har besvarat enkäten med namn kommer 50 stycken att belönas med biobiljetter.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons