Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra gjort, Munters!

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Jonny Gahnshag (s) hade för avsikt att, mot kommunallagens bestämmelser, föra upp ärendet Ny organisation för Falu kommun till kommunfullmäktige utan att berörda styrelser/nämnder beretts tillfälle att yttra sig. Det är bara en av Gahnshags tokigheter.

Förvånande är dock att Widar Andersson (s) enligt uttalande, anser att frågan är tillräckligt beredd genom att ärendet har diskuterats i partigrupperna. En märklig åsikt som inte har något stöd i kommunallagen och är ur demokratisk synpunkt oacceptabel. Det var ordförande i kommunrevisionen, Lars Munters (m), som slog larm om att ärendet inte har handlagts rätt.

I Falu kommun har vi, valda av kommunfullmäktige, mycket kunniga revisorer som tar sitt uppdrag på största allvar och är ett värdefullt stöd för oss politiker. Jag, och många med mig, delar inte Widar Anderssons åsikt att Munters gjort en alldeles för stor sak av den klandervärda hanteringen av ärendet. Det var bra agerat av Lars Munters!

Beslutet av kommunfullmäktiges ordförande Karl-Erik Pettersson (s) att ställa in kommunfullmäktiges sammanträde var rätt.

ULF ELGEMYR

Mer läsning

Annons