Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra beslut, tycker Dalarnas moderater

Annons

Dalarnas moderater är nöjda med Bo Lundgrens beslut att hoppa av.

- Detta är något vi har jobbat för, säger länsordföranden Bengt Andersson från Grängesberg.

Dalamoderaterna vill istället se Fredrik Reinfeldt som partiledare.

- Vi har träffat honom vid flera tillfällen och uppfattar det som att han har lätt för att nå ut till folk, säger Bengt Andersson.

Moderaterna i Dalarna hör till de länsförbund aktivt drivit linjen att partiledaren ska bytas ut. Dalamoderaterna har också uppmanat Bo Lundgren att lämna besked i god tid före partistämman i oktober.

Som skäl anges höstens dåliga valresultat och moderatledarens personliga framtoning.

Dalaordföranden Bengt Andersson anser att Lundgrens största brist är att han inte kan förmedla det moderata budskapet så att väljarna förstår:

- I debatter, till exempel, har han alltför långa teoretiska utläggningar, istället för korta repliker, säger Bengt Andersson.

I höstens riksdagsval förlorade dalamoderaterna ett av sina två mandat i riksdagen. Rolf Gunnarsson, nu ensam moderat på dalabänken, säger att Bo Lundgrens beslut var väntat.

- Det har varit en ohållbar situation och kärvt för Bo Lundgren att jobba. Han har egentligen aldrig haft någon chans, säger Rolf Gunnarsson, som kallar detta för "ett förlorat år" för moderaterna.

I det korta perspektivet ser han inte fram emot att byta partiledare, eftersom det är en tung process på flera sätt.

- Men det här betyder också att vi kan se ett ljus i tunneln. Ett parti som kan sluta diskutera interna problem, säger Rolf Gunnarsson.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons