Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att Doris Brodén slog larm

Annons

Några moderater och folkpartister skriver i en insändare 22 april om en maktkamp inom socialdemokratin därför att omsorgsnämndens ordförande Doris Brodén vänt tummen ner för gemensam nämnd.

Jag känner inte till någon maktkamp.

Det är för övrigt sällsynt korkat av de borgerliga politik-erna att antyda att Doris Brodén skulIe vara ute efter att bli ord-förande för en gemensam nämnd när det i verkligheten är så att hon vill förhindra att en gemensam nämnd bildas nu.

Med gemensam nämnd är det tänkt att landstingets pengar för sjukvården i Borlälnge och kommunens pengar för äldre- och handikappomsorgerna ska läggas i samma påse.

Tanken är god men pro-blemet är att landstingets spar- och strukturprogram ger mindre pengar till sjukvården i Borlänge.

Det finns en uppenbar risk för att en gemensam nämnd måste ta pengar från om-sorgerna för att klara sjuk-vården.

Något sådant kan jag som Borlängepolitiker inte acceptera.

Jag är glad för att Doris Brodén slagit larm. Om inte landstingsledningen kan garantera att en gemensam nämnd i Borlänge ges rimliga ekonomiska resurser bör den tänkta försöksperioden flyttas fram.

Som två av de borgerliga insändarskribenterna vet, har jag för övrigt hela tiden hävdat att en gemensam nämnd bör få vänta för att diskuteras under kommande valrörelse.

Till sist vill jag hävda att Doris Brodens inställning till gemen-sam nämnd är eller blir en tillgång för arbetarrörelsen i Borlänge. Om hon inte vinner gehör kan konsekvenserna för många Borlängebor bli minst sagt obehagliga.

Erik Norelius

sjukvårds- och omsorgspolitiker (s)

Mer läsning

Annons