Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att det finns någon bryr sig

Annons

Svar till Dalkulla, 9 juni:

Jag förstår inte riktigt hur du, Dalkulla, tänker när du är så arg över att våra politiker äntligen försöker göra något för att vända trenden i Dalarna.

Jag är själv arbetslös sedan en tid tillbaka och ser stora möjligheter i att man lockar hit människor som kanske kan starta företag så att jag får ett intressant jobb.

Att göra paket åt människor som inte har jobb verkar väl inte som någon bra idé. Vad skulle de innehålla? Färdiga jobb?

Jag har sökt flera jobb, men inser att jag inte är kvalificerad nog. Det ger en ju en tankeställare. Om vi inte har människor med bra utbildning som kan ta de avancerade jobben i Dalarna så kommer ju inte vårt län att utvecklas alls.

Vad händer med länet då? Jag antar att vi blir underutvecklade och hamnar på efterkälken i landet - om vi inte redan har gjort det förstås.

Om befolkningssiffrorna hela tiden går nedåt så dör ju länet ut så småningom. Vilket företag vill satsa i ett län där det inte finns arbetskraft att välja på?

Om vi inte har några människor här så kommer ingen att satsa på bra skola eller vård. Alla tecken tyder på att ju fler vi är desto bättre blir all service, desto fler arbetstillfällen kommer det att bli och kanske får även jag ett jobb.

Nej du Dalkulla - jag tror bestämt att du får fundera en gång till. Själv tycker jag att våra politiker ska ha en stor eloge för att de vågade sätta sig vid telefonerna och ringa till okända människor och sälja in Dalarna.

Att överbrygga kommun- och partigränser så som de gjorde är också något som jag tycker är fantastiskt.

Det tyder på en handlingskraft som kommer att göra Dalarna till ett framgångsrikt län.

ELISABETH JOHANSSON

Mer läsning

Annons