Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxningsklubben vill inte kasta in handduken

Annons

Problemet är att boxningsklubben är uppsagd för sina nuvarande lokaler i före detta yrkesskolan.

- Vi har erbjudits lokaler i samma fastighet. Anledningen är att kommunen vill ha in dagcenterverksamheten i större lokaler. Det är okej men frågan är om vi klarar av kostnaderna för att bygga om den nya lokalen.

- Vi har sagt att vi kan göra en del jobb för att minimera kostnaderna. Vi har också erbjudit skolan våra lokaler på tider då vi inte tränar. Vi har bland annat talat med rektorn Ulla Rönnols, resurscentrum om att vi kan ställa upp för deras elever, säger Mikael Gustafsson.

Säters boxningsklubb är en av de främsta klubbarna i landet vad gäller tjejer.

Två SM-guld tack vare systrarna Holgersson vittnar om att en ny era håller på att segla upp i klubben som bildades 1977.

Tidigare har klubben lyckats ta fram flera unga manliga boxare som tagit hem medaljer till Säter. Simon Hagström och Daniel Kifle är två tidigare duktiga boxare. Även Mikael hänger som ett fotografi som ungdomsmästare i klubbrummet. Frågan är nu om det blir någon framtid när utflyttningen ur de nuvarande lokalerna ska genomföras?

- Vi har sagt att om vi ska flytta så kan vi inte göra det under pågående säsong. Det kan riskera verksamheten.

Mikael ser inte bara det rent sportsliga i boxningsklubbens verksamhet.

- Det handlar ju också om ett socialt arbete. Hit kommer ungdomar som inte funnit någon plats i vare sig fotboll, orientering eller hockey. Det är ungdomar som trivs inom boxningen som ger dem kompisar och ett juste umgänge, säger Mikael.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons