Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bouletävling på Furudals bruk

Annons

Oreveckan startade på bruket med att nye bruksägaren Rickard Engberg höll ett föredrag i Kättingsmedjan om sina tidigare omfattande projekt med två stora träfartyg, 47 meter långa tremastade segelfartyget Marité, även känd från reklamfilmer. Den häpnadsväckande berättelsen om hur de fem barndomskamraterna i 25-årsåldern hämtade hem ett ruttet vrak från Färöarna och drev över havet västerut innan de slutligen landade i svensk hamn. Då började den tio år långa renoveringen med att gå ut och fälla ek med motorsåg.

På tisdagkvällen spelade traditionsenligt 60-talsbandet Saints och Kättingsmedjan på bruket var fylld till bristningsgränsen av Orebor i alla åldrar som åt tacos och dansade till medryckande toner. Furudals strömavbrott drabbade lyckligtvis inte bruket.

Så på fredagseftermiddagen genomfördes bouletävlingen vid herrgården. Efter tre timmars hård kamp visade det sig att bästa lag var Karin och Lars Tomt som vann första priset, en lunch för två i herrgårdsrestaurangen på Furudals bruk.

Mer läsning

Annons