Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böter hotar ridklubb

Annons

Falu ridklubb föreläggs också att så fort hästarna flyttats se till att inga hästar framdeles vistas i stallet vare sig kortare eller längre tid.
Stallet är stängt och det innebär att ingen som helst trafik med hästar får ske i byggnaden. Inte heller får foder och strö lagras i stallet, där en aktiv process av mögeltillväxt ständigt pågår.
Det här kommer nu inte som någon nyhet för vare sig Falu ridklubb, privata hästägare eller Fritid Falun som äger anläggningen. Gång på gång under de senaste två åren har miljökontoret informerat om att utsikterna att hålla häst i stallet ständigt minskat på grund av möglet.
Även när det gäller ridhuset, som är drabbat av hälsovådliga jordbakterier, föreslås miljönämnden förelägga Falu ridklubb att se till att inga hästar vistas där.
Ridhusets botten håller på att bytas ut och tidigast en månad efter genomförd sanering kan nya prover tas för analys. Innan godtagbara provresultat kan visas upp får verksamheten enligt förslaget inte återupptas i ridhuset.
Förslagen till föreläggande har i dagarna gått ut till berörda parter. Dessa har nu möjlighet att yttra sig inför miljönämndens första höstsammanträde i Svartnäs nästa onsdag.
PIA PERSSON
023-195 35

Mer läsning

Annons