Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bot mot värk

Annons

Svar till "Ledsen tjej som vill slippa värk", den 2 april.

Vänd dig till patientnämnden. Det gjorde jag. Jag har varit sjukskriven i cirka tre år för inflammation och värk. Har hela tiden haft god kontakt med försäkringskassan och min dåvarande läkare.

Jag arbetstränade under det sista året men efter ett par månader blev jag heltidssjukskriven på grund av en annan sjukdom, och med det fick jag byta läkare.

Efter några månader så blev han irriterad för att jag inte hade blivit bra. Han hade haft samma sjukdom och han hade inte varit sjuk så länge som jag, upplyste han mig om.

På läkarintyget hade han skrivit "bortsett från problem med ont i axeln och värk under fötterna anser jag henne vara fullt frisk. Ett arbete som tar hänsyn till dessa tillstånd skulle innebära att hon är fullt arbetsför. Hon ska med det snaraste bli föremål för intensiva rehabiliteringsinsatser."

Jag bytte läkare.

Har nu bytt vårdcentral och fått en läkare som undersökte och lyssnade på mig. Jag fick diagnosen fibromyalgi.

Med förståelse och ny medicin arbetstränar jag sedan november tre timmar per dag, och min läkare säger "det är bara du och din kropp som känner hur mycket du orkar. Lite är också bra!"

En nöjd patient

Mer läsning

Annons