Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsförening i konkurs

Annons

Det var länge sedan som det bodde folk i alla lägenheterna i trevåningshuset vid Skivbrytarevägen 39. Men på senare år har antalet boende minskat rejält och nu går det helt enkelt inte att driva föreningen längre.

- Från HSB i Dalarna har vi försökt att stötta föreningen, bland annat genom att försöka hjälpa till med att ragga nya boende. Men det är verkligen svårt i Grängesberg och jag kan bara beklaga att den här situationen uppstått, säger Leif Jonsson som är vd för HSB Dalarna.

- I Dalarna har vi 110 föreningar med bortåt 7 000 lägenheter. Grotfalletföreningen är den enda som har ekonomiska problem, fortsätter han.

HSB Dalarna har inga planer på att ekonomiskt hjälpa Grängesföreningen.

- Vi skulle ta på oss ett stort ansvar om vi gick in och ekonomiskt stöttade föreningarna som är egna juridiska personer. Långsiktigt skulle det bli ett enormt åtagande, det skulle aldrig hålla.

Vad som kommer att hända med de boende och huset vid Skivbrytarevägen vet inte Leif Jonsson.

- Det blir en fråga för konkursförvaltaren (advokat Olof Riesenfeld, Ludvika).

Finns det något annat alternativ än utflyttning och rivning?

- Jag vågar inte uttala mig om det.

Jonna Andreasson och hennes sambo Bengt Karlson har båda jobb i Ludvika men har ingen tanke på att flytta. De vill bo kvar så länge som möjligt.

- Vi bor ju väldigt bra. Det är nära till Grotfallets skidstadion, till Fjällberget, till Kyrkviken, till Cassels och till Disponentparken, säger hon.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons