Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbristen i Rättvik utreds

Annons

Kanslichefen Bertil Enmyren har fått i uppdrag att leda en arbetsgrupp som ska ge förslag till hur bostadsbristen i kommunen ska lösas. I arbetsgruppen ska dessutom stadsarkitekten, mark- och planingenjören och en representant för Rättviksbostäder AB ingå.

-Det är en stor brist på bostäder i centrala Rättvik, både för familjer och när det gäller elevbostäder till gymnasieskolan, säger kommunalrådet Jonny Jones.

Idag har gymnasieskolan två program med riksintag, det är folkmusik- och timmerhusutbildningen. Det medför att elever från andra kommuner kommer till Rättvik.

- Elevantalet ökar år från år, säger Jones och förklarar att det dessutom finns ett stort behov av bostäder åt pensionärer.

Förslag och åtgärder till hur bostadsbristen ska lösas kommer att presenteras under hösten. Det handlar förmodligen både om nybyggnation och ombyggnation.

-Vi måste göra något åt detta till nästa sommarsäsong. Det är en anstormning av människor som flyttar till kommunen under andra och tredje kvartalet varje år.

I Lerdal kommer tolv enfamiljshus att byggas under hösten. Arbeten med avlopp och vägar i området har redan inletts.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons