Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder vid Väsman

Annons

Innehållet i programmet fastställs vid mötet med partiets representantskap den 15 maj. Gun-Britt Malmkvist, som är ordförande i Ludvikahem, har redan försäkrat sig om stöd för idén.

-Vi är väl några fler som vill göra en uppsnyggning och förändring av stan, säger Malmkvist och antyder att socialdemokratiska föreningen i Ludvika backar upp henne.

Vad som diskuteras är byggande av flerbostadshus. Hur många lägenheter det kan bli och vilken typ av lägenheter är inte bestämt.

-Jag kan väl tänka mig att det blir uppåt 20 lägenheter. Det ska inte vara några jättevräkiga bostäder. Tre rum och kök eller däromkring är nog lagom.

Inom partiet ryktas att det blir frågan om bostadsrätter men Gun-Britt Malmkvist slår för sin del fast att hyreslägenheter är att föredra.

-De kan jag tycka som Ludvikahems ordförande och blir det hyresrätter kan även folk som inte har stort kapital ges möjlighet till ett bra boende.

Kommunen, Riksbyggen och Föreningssparbankens mäklare har misslyckats med att fylla de 15 tänkta bostadsrätterna på Brända tomten. Malmkvist gissar att det blir lättare att locka folk till nybyggda bostäder vid Väsman.

Dels för att man slipper insatsen på flera hundra tusen kronor, dels för att lägenheterna skulle få ett mycket attraktivt läge.

Men nybyggda lägenheter betyder väl högahyror?

-Det beror på hur stora lägenheterna blir och vad de får för standard men det är klart att det kostar mycket att bo i något som är nybyggt.

Ludvikahems ordförande tror att särskilt medelålders och lite äldre Ludvikabor skulle vara intresserade av de nya lägenheterna.

-Och så kanske anställda vid ABB som kommer hit och jobbar ett eller ett par år. För dem skulle det väl vara fint att bo nära stranden.

Gun-Britt Malmkvist hoppas att byggande av bostäder kan vara en start på den av många efterlängtade uppsnyggningen av området vid Väsman och järnvägen.

-Detta kan vara en början. Restaurang och annat tror jag kan komma senare, särskilt om det byggs en bro över järnvägen ner till stranden.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons