Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder byggs på Konsum

Annons

Konsum fastigheter AB och byggbolaget Peab i samarbete kan i slutänden betyda att Konsum och Peab blir ägare till olika plan av nybyggnationen.

På måndagen la Daniel Boberg från Agnas arkitektkontor och konsulten Erik El:sson Johnson fram sina planer för kommunens plankommitté. Planer som inkluderar dryga 30 insatslägenheter i olika storlekar, i två plan med en kubisk formation på toppen.

- Det blir lite i samma tanke som Hemköpshuset fast inte fullt lika högt, analyserar byggnadsnämndens ordförande, Aarno Magnusson.

Någon fara att få igång lägenhetsbygget med tanke på detaljplanen ska det inte vara.

- Det finns med i Noretplanen att kunna bygga på Konsum, säger Magnusson.

Därmed är det en hel del på gång på lägenhetsfronten i centrumområdet. Lägenheter ska byggas vid Konditori Siljan och bakom Visirbiografen. Lägg därtill de 16 lyxlägenheterna i miljonklassen i Kajenområdet och så Konsum/Peabprojektet. Totalt rör det sig om 80-talet lägenheter.

- Det kan bli ett lyft för centrala Leksand. Det är stor efterfrågan på lägenheter i centrum. Det blir inga problem att hyra ut. Ett spännande projekt, avslutar Aarno Magnusson.

Fotnot: Daniel Boberg och Erik El:sson Johnson vill inte att ritningar eller andra bilder på lägenhetsprojektet visas i dagsläget. De väljer att vänta tills ett mera färdigt förslag finns att presentera.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons