Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse Halvardsson Ska du bära lusekofte i jobbet nu?

Annons

- Det ska jag säkert göra ibland. Det är ett både tidlöst och bra plagg, om det inte regnar förstås...

Skämt åsido, varför lämnar du Sälen för konkurrenten Trysil?

- Jag kom från Trysil till Sälen för drygt sju år sedan. Tiden i Sälen har varit fantastiskt lärorik och intressant, men då Trysil sökte en koncernchef fick jag ett erbjudande, som jag bara inte kunde tacka nej till. Jag ska försöka applicera Skistars arbetssätt i Trysil, med ett klart koncept för vad vi själva ska syssla med och vad vi ska överlåta till andra.

Ska du återuppta skyltkriget som du hade med Sälenfjällen under din förra Trysiltid, med en stor skylt som hälsade turisterna välkoma till Trysil, placerad vid infarten till Sälen?

- Nej, det kommer jag inte att tillåta. Däremot ska vi använda oss av den geografiska upplysningen att Trysil ligger bara sex mil från Högis i Sälen. Nästan alla som åker skidor i Sverige vet ju var Högis ligger, så det är en bra riktpunkt.

Vad har Sälen och Trysil jämfört med varandra?

- Sälen har lyckats med den tämligen omöjliga kombinationen att vara bäst både på nöjeslivet och på barnfamiljerna. Trysil har större fjäll med mer varierad skidåkning, brantare backar men också långa, breda och lättåkta pister. Eftersom byggboomen kom senare i Norge har vi mest modernt boende.

Planerar Trysilfjell stora satsningar framöver?

- 275 miljoner kronor ska investeras under de närmaste fyra åren i liftar och snösystem. Eftersom jag i Skistar varit med och byggt upp Norges bästa barnskidområde i Hemsedal så vill jag prioritera satsning på barnåkningen här i Trysil också. Vi ska behålla ställningen som Norges största skidort före Hemsedal som närmat sig på senare år.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons