Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse föll i varggropen

Annons

Partiledaren har redan avverkat ett 30-tal platser den här månaden och ett 20-tal till ska det bli innan valdagen. Dessutom blir det sju-åtta framträdande i tv och radio innan valnatten. I går var han först i Gävle och i morgon går kosan till Örebro och Dalsland.

I vargdebattens Dalarna kom den första frågan från en glesbygdsbo. En glesbygdsbo som inte delade moderatledarens åsikt om att vargen har ett berättigande i den biologiska mångfalden och att det ska få finnas flera hundra vargar i Sverige.

En åsikt som dock Bo Lundgren först trodde att frågaren också ställde upp på.

Men så var det inte. Varg och människa går inte ihop, förklarade frågeställaren.

Bo Lundgren ansåg att besluten om skyddsjakt ska föras ned på lokal nivå.

Sedan blev det svårare igen.

Frågaren undrade också varför man enligt lagen måste stå och titta på när en varg dödar en hund. Varför man inte har rätt att försvara sin hund.

På den frågan fanns inte något bra svar men människan ska ha rätt att förvara sig och det som finns i hennes omgivning, ansåg partiledaren.

Sedan gick resten av torgmötet som på räls.

Partiets viktigaste frågor var skola, vård, lägre skatter, löner, jobb, rättstryggheten och fler poliser.

Och måste han välja bland de frågorna fanns skolan som nummer ett. En bra grundskola för barnen.

Under det 40 minuter långa torgmötet fick han också utveckla partiets syn på frågor som fler poliser, partiets syn på kungahuset, fifflande politiker, kärnkraftsfrågan, karensdagar i sjukvården men inte i föräldraförsäkringen, lägre skatter, mer pengar till försvaret, arbetstider i vården, fastighetsskatten som han vill avveckla och politiker som skor sig på skattepengar.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons