Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortbloggad från jobbet

Annons

Utbildningen var skräddarsydd. Och civilingenjören Jonas Pihlström var hoppfull om fast anställning på Noss i Norrköping.

Men Noss valde, efter att ha läst sambons blogg, en annan sökande med avsevärt kortare utbildning.

Jonas Pihlström, som bor i Göteborg, tänkte inte så mycket på beskedet. Men när Noss returnerade ansökningshandlingarna blev han förvånad.

I kuvertet låg en utskrift av en bloggsida där hans sambo skrivit "Denna vecka ska han få svar om jobbet i Norrköping. Hoppas han inte får det. Vill som sagt inte flytta".

På utskriften satt en lapp med frågan "Vad göra?", skriver Sif-tidningen.

Pihlström har än i dag ingen aning om hur arbetsgivaren fått tag på bloggadressen, då sambons webbskriverier görs anonymt. Han ifrågasätter samtidigt att arbetsgivare gör den här typen av undersökningar.

Han tillägger att merparten av den text som Noss tagit del av handlade om sambons marsvin.

Göteborgsparet är i dagsläget i färd med att flytta till Ale. Den av Noss avspisade ingenjören har fått jobb på ett pappersbruk i Vänersborg.

Från Noss sida hävdar man att det var ett misstag att returnera bloggutskriften, men i övrigt anser företagets representanter inte att något fel har begåtts.

Till Pihlström ska Tommy Jersenius, Noss personalchef, ha sagt att man har rätt att söka information i "öppna källor" under en rekrytering. Till Sif-tidningen säger samma Jersenius att sökningar på nätet inte sker regelmässigt. Huruvida sambons blogg påverkade rekryteringen vill han inte svara på:

Norrköpingsbaserade Noss, med omkring 140 anställda, tillverkar utrustning till pappersindustrin.

TT

Mer läsning

Annons