Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med SJ från Dalarna

Annons

Svar till "Trötta på sena tåg",

den 23 otkober.

Först en guldstjärna till bankdirektör Rolf Pellas för artikeln om SJ. Jag hakar på med min och andra resenärers syn på SJ:s Dalatrafik.

Många resenärer reagerar häftigt på de upprepade oordningarna inom SJ tågtrafik.

I måndags drabbades åter flera hundra resenärer, inklusive jag själv, av en lång försening. Då blev ett av SJ:s tidiga tåg från Falun till Stockholm, helt onödigt, en och en halv timme försenat. Det på grund av att tågpersonalen skulle få sin lagstadgade sovtid innan tåget kunde avgå. Någon extra personal kallades inte in.

SJ hade vetskap om att tåget var kraftigt försenat till Falun. Trots detta togs inte någon kontakt med trafikledningen som hade haft möjlighet att med taxi skicka personal från exempelvis Stockholm.

Det hade säkerligen funnits möjlighet att hyra in personal från Tågkompaniet om de hade blivit kontaktade.

Tågtrafiken mellan Dalarna och Stockholm är så oerhört viktig att den givetvis måste fungera. SJ sköter inte Dalabanan på ett korrekt sätt. Någon annan operatör bör lämpligen ta över. Tågkompaniet anser vi är ett självfallet alternativ.

Vad har, efter den negativa kritiken, SJ:s presschef Kajsa Moström att förtälja om hur SJ sköter sin trafik?

Varför ser SJ inte till att det finns personal till tågen? Var är informationen? Våra riksdagsledamöter måste se till att få bort SJ från Dalabanan, nu!

R MAGNUSSON

Mer läsning

Annons