Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börsnoterat företag tar över Hans Persson Bil

Annons

Under måndagsmorgonen meddelade Bilia personbilar AB och Hans Persson Bil AB att man kommit överens om en avsiktsförklaring.

Bilia är intresserade av att köpa Hans Persson bil och koncernchefen Åke Persson meddelar att överlåtelsen av bilverksamheten kan ske vid en lämplig tidpunkt.

Bilia, som är väl etablerade i storstadsregionerna, har nära 50 egna anläggningar, den närmaste i Uppsala, och viss verksamhet i Norge och Danmark.

-Vi kommer nu att göra klart ett slutligt avtal. För oss är det här ett stort förvärv. Vi omsätter knappt 14 miljarder så det innebär en ökning av omsättningen med en tiondel, säger Bilias vd Jan Pettersson.

Hans Perssonkoncernen har hittills varit ett familjeföretag, grundat 1959 i Hedemora.

Personalen informerades strax innan planerna blev offentliga.

-Jag har varit upptagen sedan i morse men stämningen här är lugn och behaglig, berättar Sven-Erik Eriksson som dock överraskades av beskedet.

I köpet ingår också rätten till namnet Hans Persson.

-Det är viktigt för oss att få rätten till namnet och att behålla det åtminstone till en början, säger Jan Pettersson.

Innan köpet går igenom ska det godkännas av Konkurrensverket.

-Eftersom vi inte är verksamma på de här orterna bör det inte vara något problem, menar Jan Pettersson. Bilia har sedan 1960-talet haft Volvo som huvudmärke.

Hans Persson Bil har nära 50 år av bilaffärer bakom sig och verksamheten finns i dag på åtta ställen i södra Dalarna och Västmanland.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons