Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängepar åtalat för stöldturné på arbetsplatser

Annons

En 29-årig kvinna och en 37-årig man misstänks ligga bakom många av de stölder som drabbade arbetsplatser och andra lokaler i Borlänge. De ska helt enkelt ha gått in och tömt väskor och plånböcker som anställda haft inne på sina kontorsrum.

I slutet av januari gick polisen ut med en varning för att uppmärksamma allmänheten på okända personer på arbetsplatserna. Paret observerades av vittnen i samband med flera stölder innan de kunde gripas.

Stöldturnén slutade den 10 februari efter att de brutit sig in i ett rum på servicehuset på Parkgatan och tagit en jacka och en nyckelknippa. Samma dag greps de efter att ha varit anhållna i sin frånvaro en tid. De häktades den 13 februari. Den 28 januari ska de ha tagit en plånbok med bland annat 1 500 kronor inne på ett rum i en fastighet på Märkargatan 23.

Den 22 januari ska de ha tagit en ryggsäck med kläder inne på Soltorgskolan och den 7 januari en jacka värd 1 000 kronor på Tjärna Ängskolan.

Förutom nämnda stölder åtalas de även för en rad andra brott. Kvinnan ska ha snattat snus och strumpor på Överskottsbolaget den 5 februari.

Den 7 december förra året ska paret ha stulit rakapparater på Åhléns värda 3 585 kronor. Samtidigt kom paret i bråk och mannen gav kvinnan ett kraftigt slag i bröstet och åtalas därför för misshandel.

Den 13 februari förra året stal kvinnan borrmaskiner till ett värde av 5 735 kronor på dåvarande Robin Hood.

Så fortsätter åtalet med sammanlagt sju ytterligare snatterier och stölder.

Mannen åtalas även för flera fall av olovligt innehav av kniv samt misshandel och olaga hot.

Rättegången mot paret hålls den 6 mars.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons