Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängefest, trots allt

Annons

I mitten av maj såg det dystert ut med sommarens Borlängefest. Restaurang Bolanche orkade inte ensam ta risken. Men nu verkar det ha vänt.

- Vi mailade ut till ett antal företag och på så vid fick vi lite garantier, men vi är inte riktigt i hamn, säger Benny Astor.

Att det blir Borlängefest även i år är näst intill klart. Därmed kan den 7:e festen gå som tänkt, måndag-tisdag 11-12 juli.

Även från Dalecarlia cups sida är man angelägen att Borlängefesten blir av. Den är ett komplement till all fotboll, disco och äventyrsbad.

- Massor av föräldrar och andra ser fram emot festen liksom många Borlängebor. Borlängefesten har förhoppningsvis kommit för att stanna, säger Björn Ewaldsson i DC-staben.

Men som sagt, det behövs fler sponsorer för att dela på riskerna om det går minus. Arrangörerna har dock gott hopp om att lyckas.

- Stora som små är hjärtligt välkomna att ställa upp, Det är bara att vända sig till någon av oss i arrangörsstaben, säger Benny Astor.

Givetvis blir det underhållning, men något stort dragplåster finns i dagsläget inte inbokat.

Istället kommer man att an-vända de lokala artister som finns, Benny & Nisse, Thilda och rockbandet Jell, som ju vann den första uttagningen i BT:s Talangtävling.

Borlängefesten kommer som vanligt att arrangeras på Stationsgatan mellan Borganäsvägen och Ovanbrogatan. Kvällstid kommer området att vara avspärrat men entréer kommer att finnas på flera platser.

- Glädjande med alla Borlängefester är att det inte varit ett enda polisingripande under de gångna åren.

- Kanske Borlängefesten också är lite av en hemvändardag. Många har dessutom semester för att titta på Dalecarlia, säger Benny Astor.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons