Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge på fel spår

Annons

Återigen ska ett kostsamt projekt startas. Borlänge ska bli bättre på integration. Tröttnar du aldrig Kenneth Persson på dessa eviga och dyra projekt som hitintills kostat mellan 10 och 15 miljoner kronor de senaste åren, och mig veterligt inte skapat ett enda riktigt jobb.

Du borde känna dig som Don Quijote i hans meningslösa kamp mot väderkvarnarna. Han gav visserligen aldrig upp han heller, men fick aldrig någon framgång.

Som gammal lokförare borde du märka att du har hamnat på ett sidospår. Att du inte märker det tror jag beror på att loket är sist och att du skjuter allt framför dig. Med andra ord kommer du att kunna hoppa av loket i tid, men det kommer Borlängborna inte att kunna göra. De får ta smällen.

Här får du förslag till lösning:

1. Säg omedelbart upp avtalet med migrationsverket om flyktingmottagning. Din motivering till migrationsverket blir: Vi har här i Borlänge totalt misslyckats med integrationen och behöver en återhämtningspaus på 20-30 år.

2. På sextiotalet fanns något som hette beredskapsarbeten. Arbetslösa fick där syssla med exempelvis landskapsvård och i viss utsträckning skogsvård.

Det som ansågs viktigt var att de arbetslösa hade en sysselsättning att gå till. Tänk dig ett arbetslag på sex, sju svensktalande personer och där en invandrare ingår. Jag garanterar att han efter några månader kan svenska bättre än vad någon SFI-kurs kan åstadkomma, därmed har han fått en nyckel till svensk arbetsmarknad och vårt landskap har fått en uppgradering.

3. För att genomföra dessa två egentligen självklara åtgärder, som skulle gagna samhället, krävs politiskt mod. Besitter du politiskt mod Kennet Persson, eller är partipiskan för stark?

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons