Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge inget bra exempel

Annons

Svar till Gammal Husbybo:

Du tycker enligt insändaren att politikerna i Hedemora är handlingsförlamade. Undertecknad är styrelseledamot, mp, i Hedemora Energi, och jag vill därför svara på kritiken vad gäller Hedemora Energi.

Du nämner som exempel att man borde koppla in ett vindkraftverk.

Svar: Hedemora Energi äger en mindre andel i ett vidkraftverk i Dalarna och har beslutat om att köpa en mindre andel i ett annat.

Du tycker att Hedemora Energi borde skaffa nya intäkter.

Svar: Under 2003 anslöts 75 nya enfamiljshus till fjärrvärme och bolaget räknar med att ansluta cirka 60 nya fastigheter per år.

Ditt påstående om handlingsförlamning stämmer också dåligt med verkligheten om man ser på vilka nya investeringar man har gjort och planerat för att kunna byta ut dyr olja mot billigare flis.

Till exempel: Ny 6000 kW flispanna i Hedemora, översyn av pelletspannan i Långshyttan, support till Hedemora Bostäder vid deras investering i flispanna i Vikmanshyttan, plan för investering i nya flispannor i Säter och så vidare.

Sedan är det en annan sak att Hedemora Energis kostnader per inköpt kilowatt har ökat för alla energislag och att bolaget därför måste höja taxorna för fastighetsägarna.

Jag skulle kunna fortsätta uppräkningen av åtgärder med en lång lista som berör elnätet, utbyggnad av bredband utanför Hedemora tätort med mera. Det vill säga från min horisont så är det snarare handlingskraft och inte handlingsförlamning som utmärker Hedemora Energi AB.

Jag delar inte riktigt din syn på handlingskraften i Borlänge kommun. Handlingskraft i vissa frågor har funnits där samtidigt med mycket långvarig handlingsförlamning i andra frågor.

Det har tagit årtionden innan vissa viktiga frågor kom högt på dagordningen till exempel det starka sambandet mellan droger och grov kriminalitet.

Ett annat exempel är insikten att bra tågförbindelser är mycket viktigare än att ha en stor flygtrafik.

LEIF STENBERG

Mer läsning

Annons