Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge först i "Karavanen"

Annons

En timme innan sändning köade långt över 200 personer utanför Cozmoz för att ta del av och medverka i den kommande debatten. På plats fanns politiker som Marianne Nordlöf, Nils Gossas, Peter Hultqvist, justitieminister Thomas Bodström med flera.

Men också vanliga Borlängebor fanns på plats för att möjligen kunna göra sin röst hörd i tv.

- Jag är framför allt intresserad av att höra hur moderaterna tänkt sig att deras förslag om att man ska dömas till livstids fängelse tredje gången man begår ett brott. Personligen tycker jag det förslaget är helt käpprätt åt skogen, menade fältfritidsledaren Jan-Erik Berggren som fanns med i studiopubliken.

Programledaren Sverker Olofsson var också nöjd med Borlängebornas uppslutning kring programmet.

- Verkligen många är här och alla verkar vara på riktigt bra humör och det är faktiskt viktigt vid en direktsändning av det här slaget, menade Olofsson som själv hoppades få svar på frågan om när Sverige ska få fler poliser ute i samhället.

- Dessutom vill även jag veta mer om förslaget om nolltolerans vad gäller brottsligheten. Inte minst har ju Borlänge kommunalråd Peter Hultqvist själv sagt att målsättningen ska vara ta dom som gör något brottsligt mycket tidigt, tillade han.

På väg in till sändning uttryckte s-politikern Kenneth Persson en förhoppning om att debatten inte skulle ta formen av alltför mycket partipolitisk pajkastning.

- Jag hoppas istället få en debatt om hur vi ska gå vidare här i Borlänge när det gäller problemet med brottsligheten. Det är ju faktiskt en fråga som alla borde samlas kring, oavsett partifärg, sade Persson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons