Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjar Stora Björn förändras?

Annons

När Stora Björn i Borlänge en lördag tar dit ett så populärt dansband som Jannez, som drar mycket yngre publik, borde man då inte vara lite mån om att folk också ska trivas?

När Jannez spelar kommer det dansant folk långväga ifrån, många åker 10-15 mil för att få dansa en lördagskväll. Med det småaktiga bemötande som Stora Björn på sista tiden visat upp är risken stor att dessa reser åt annat håll.

Är det, som det verkar, för att få sälja så mycket alkohol som möjligt man vägrar folk att ha en vattenflaska, är de nog ute och cyklar. De flesta dansar nyktra.

Vi som dansar har märkt en ganska markant minskning av dansfolk på Stora Björn den sista tiden. Tyvärr! Tråkigt men sant.

Och det är nog inte slut än. Många börjar tröttna och söker sig till trevligare och mer tillmötesgående ställen.

Nu ska man inte dra alla över en kam. Personalen i kaffeserveringen och barerna är jättetrevliga. Men vakterna däremot har en attityd under all kritik.

Vi dansare har förståelse, men...

Helt plötsligt fick inte väskor tas med in. Lite krångligare för oss som dansar, vi blir varma och vill fräscha upp oss lite. Men vi förstår att det förstås kan medföra säkerhetsrisker.

Vattenflaskorna förbjöds. Vi förstår att det kan finnas risk att någon har alkohol i den, om än chansen är väldigt liten.

Ingen fara, det finns en jättetrevlig tjej i baren som lindrar vår vätskebrist med vatten. Det är till och med lite lyxigt att få kallt vatten med is i.

Men droppen är väl ändå när otrevliga vakter skäller ut folk för att de äter en liten medhavd banan, för de säljer visst bananer i kaffeserveringen.

Kan inte låta bli att le åt denna småsinthet. Det blir jobbigt för vakterna att hålla rätt på vilken som äter en medhavd eller köpt banan. Lycka till!

Kan kännas lite tråkigt att folk börjar bojkotta ett så fint dansställe. Men det finns många andra bra dansställen med trevligt bemötande att välja om man åker några extra mil.

MONICA

Mer läsning

Annons