Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boris – jazzande rocklegend

Annons

På onsdagskvällen stod han på Grand tillsammans med sitt Rock'n Jazz Band.

Satsningen höll. Det var cirka 75 personer som ett par timmar senare lämnade Grand mycket belåtna över vad de fått uppleva.

Här fanns en hel del av stampubliken men man kunde också se en hel del gäster som en gång i tiden säkerligen haft "Boris" skrivet med rosa nagellack på sina gummistövlar.

Boris tillhör nämligen 1950-talets svenska rockhistoria tillsammans med Rock-Ragge, Little Gerhard, Rock-Olga.

Rock-Ragge har hörts tjoa sin ungdoms hits med Rockfolket sedan den tid när han var omslagspojke i Bild-Journalen.

Little Gerhard svek sina gamla fans genom att sjunga om siste mohikanen och Peter och Frida från Knarrhult och Visseltofta och Rock-Olga spelade gammeltjoa med eget band på västkusten.

Boris höll fast vid sina gamla husgudar från storhetstiden: Fats Domino, Ray Charles och Oscar Brown Jr.

Jazz, rock och blues blev tre viktiga beståndsdelar när han attackerad mikrofonen på Grand. Rocken av 50-talsmodell fick minst utrymme. Möjligen till grämelse för en och annan prenumerant på Fick-Journalen och Bild-Journalen, men jazzpubliken trivdes. Men så hade han också haft den goda smaken att omge sig med mycket kompetenta medmusikanter: gitarristen och sångaren Håkan Larsson, saxofonisten Jonas Wall, trumslagaren Janne Kullahammar (Jonas farsa) och Christian Paulin, välkänd för ett par generationer Ludvikapubliken genom sina många besök med gruppen Mynta, senast hörd och sedd i Cassels i vinter.

Visserligen var Boris själv det stora affischnamnet och hans rostiga pipa var lika soulig som förr, men frågan är om det inte var ensemblens eleganta samspel och Larssons-Walls soloinsatser som var kvällens pärlor.

Rocklegenden Boris och hans medmusikanter gjorde bästa tänkbara reklam för jazzen, det torde också den mest rabiata rockfreak ha insett vid en sammanfattning av kvällen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons