Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerlig enighet och vänstersplittring

Annons

Snart kommer den socialdemokratiska valmaskinen att dra igång inför valet 2006. Där kommer man att göra allt för att utpeka de fyra borgerliga partierna för oeniga och splittrade.

Visst är det så att fyra partier inte tycker lika i alla frågor, det går inte förneka. Men viljan att skapa ett Sverige för arbete är den gemensamma ledstjärnan. Att det ska vara lönsamt att arbeta, starta företag som gör att bidragskostnaden för staten blir mindre.

Det intressanta inför 2006 är vänsterblockets splittring. Jag riktar mig främst till socialdemokraternas företrädare när jag ställer följande frågor. Hur ställer ni er till att ingå i en regeringskoalition tillsammans med miljöpartiet? Ett parti som på partistämma efter partistämma fastslår att tillväxt är av ondo.

Blir det Per Garthon som intar näringsministerposten om ni vinner valet? Hur ställer ni er till ett fortsatt samarbete med vänsterpartiet? Ett parti som efter 15 år efter kommunismens fall fortfarande styrs av kommunister med en partiledare som uttalat att: "Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intressen."

Är Lars Ohly tilltänkt demokratiminister?

Splittringen inför valet 2006 hittar man hos vänsterpartierna och ingen annanstans.

ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons