Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borde ha insikt att avsäga sig

Annons

Den 25 maj läste jag i NLT att Håkan Frank spårat ur. Jag blev väldigt besviken och ledsen. När Riksskatteverket kom till Ludvika var undertecknad ordförande i folkpartiavdelningen i Ludvika. Jag satt även i kommunfullmäktige (kf) och kommunstyrelsen (ks).

Det kändes inspirerande att vi fick några nya unga intresserade till avdelningen. En av dem var Håkan Frank. Håkan kom in i kf och efter en tid fick han plats i ks.

Jag tyckte att det kändes bra att ge en ung person chans till den inre cirkeln, alltså ks. Då behövde han inte trampa i farstun för att äldre inte gav de unga en chans.

Nu lämnar han folkpartiet (fp) med en besk kritik och anger partiets velighet som skäl. Håkan Frank satt ordförande ett antal år och hade då chansen att driva fp-avdelningen framåt utan velighet. Tyvärr var hans intresse redan då fokuserat på uppdrag i nämnd och fullmäktige. Inte på att vara drivande ordförande med intresse för och deltagande i den politiska debatten och i kontakterna med vårt länsförbund.

Inte heller tog han chansen att påverka Ludvika lasaretts framtid och stötta vår representant i landstinget.

Till kultur- och fritidsnämnden är han föreslagen vid ett nomineringsmöte av sina egna partikamrater och valet är fastställt vid ett fullmäktigemöte så som folkpartiets förslag.

Alltså, Håkan Frank bör av etiska och moraliska själ avsäga sig uppdraget i kultur- och fritidsnämnden. Det väntar man sig av honom att han har den insikten.

Hur går det med uppdraget i kyrkan?

GUNBORG BIO ÅSLUND

Mer läsning

Annons