Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bopartist uppmanar politikerkollegor att avstå arvode

Annons

Bopartiets Kurt Josefsson är missnöjd med hur kommunledningen ibland sköter informationen om oppositionens agerande efter kommunstyrelsens presskonferenser.

- Senast när vi diskuterade budgetunderskottet så krävde jag och fick också gehör för att alla nämnder och styrelser ska visa återhållsamhet med sina budgetmedel. Och jag fick gehör för det viktiga tillägget att detta också omfattar kommunalt finansierad politisk verksamhet. Men inte ett ord om detta på presskonferensen, säger Kurt Josefsson.

- Vad jag nu vill se är symbolhandlingar från politikerna. Gå från ord till handlig och avstå en del av arvodena, uppmanar Josefsson som anser sig själv petad från kommunens förhandlingsdelegation där han ifrågasatt arvodenas storlek.

- Kommunen måste minska arvodeskostnaderna och dessutom har det gått helt fel med den radikala koncentrationen av fasta arvoden till ett fåtal utvalda politiker.

Däremot anser bopartisten inte att han ska uppmana de ledande tjänstemännen i kommunen att visa samma symbolhandling och avstå lön.

- Till skillnad från de tunga s-politikerna och vänstern så kan man inte begära det. Cheferna har inte själva beviljat sig sina höga löner, säger Josefsson som ser en principiell skillnad i mellan chefslönerna och politikerarvodena trots att det handlar om samma skattepengar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons