Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bopartist avsäger sig uppdrag

Annons

NLT har förgäves sökt Eriksson för kommentarer. Kurt Josefsson, ordförande i bopartiet, uppger dock att orsaken till avhoppet är tidsbrist.

-Det är på grund av att han har så mycket privata angelägenheter, resor och annat, som han inte har tid med uppdragen. Som andre vice ordförande har han suttit i möten praktiskt taget varje vecka.

Beklagar du avhoppet?

-Jag har full respekt för det beslut han har tagit. Dessutom blir Karl-Axel kvar som suppleant i nämnden. Han har gjort ett fantastiskt arbete och kommer att fortsätta göra det, svarar Josefsson.

Vem som bli ny andre vice ordförande är oklart. Josefsson uppger dock att uppdraget som oppositionens främsta företrädare i nämnden kommer att övertas av en representant för moderaterna.

-De borgerliga partierna plus vi i bopartiet har en kartell. Samarbetet innebär att vi byter andre vice ordförande efter halva mandatperioden. Så Karl-Axel skulle ha lämnat uppdraget vid kommande årsskifte. Nu sker det några månader tidigare, konstaterar Kurt Josefsson.

Bopartiet bildades i mitten av 80-talet och Karl-Axel Eriksson fick de första uppdragen i kommunpolitiken i mitten av 90-talet. Den 31 augusti 1995 blev han ordinarie ledamot i räddningsnämnden. Det uppdraget hade Eriksson fram till den 31 december 2002.

Den 1 januari 1999 blev han suppleant i tekniska nämnden och har sedan 1 juni 2002 varit ordinarie ledamot och andre vice ordförande. Eriksson har dessutom profilerat sig i riksvägsdebatten där han i likhet med sitt parti genom alla år bestämt motsatt sig det "alternativ 4" som kommunledningen drivit.

-Hans plats som ordinarie ledamot i tekniska övertas av en annan duktig politiker, nämligen Per Schultheiss. Han har jobbat åt ABB i USA några år men återkommer nu i kommunpolitiken, upplyser Kurt Josefsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons